Met de trein naar Breda en Konstanz

24 augustus 2020 - Wahlwies, Duitsland

Gistermorgen van de camping vertrokken voor een treinreis; Jur terug naar Breda en wij naar Konstanz. Het was een mooie week om zo met zijn drieën op pad te zijn!

In Radolfzell ging Jur met de trein richting Breda en wij met de trein naar Konstanz am BodeNsee.

Ons eerste doel was een bezoek aan Zwitserland! Kontanz grenst aan de Zwitserse plaats Kreutzlingen en na een korte wandeling passeerden we de verlaten douanepost.

De Zwitserse grens; neutrale foto

Later zagen we dat ze de grens met een aantal grote hoge kunstwerken hadden gemarkeerd. Mooi gezicht!

Kunst op de grens

Er waren wel meer bijzondere bouwwerken in Konstanz, bij de haven zagen we het draaiende beeld Imperia en onderweg kwamen we ook een aparte fontein tegen. Allemaal gemaakt door kunstenaar Peter Lenk.

Beeld draait Konstanz rond..Tokkies als kunst?

Lekker geluncht aan de jachthaven en verder gewandeld door de oude stad. Aan het eind van de dag stond er 12 km op de teller!

Mooiste foto van de dag

Nog een ansichtkaart gekocht en later op de bus gedaan in Radolfzell waar we ook gegeten hebben bij een Italiaan. Bij de plaatselijke Luciano even verderop een ijsje als toetje gehaald, heerlijk!

Op een pleintje zag ik een aankondiging voor de champions league finale.. He, zou ik die...? En jawel hoor! Gisteren de finale bekeken op de tv in de camper! Man, man wat zijn we toch een stel bofkonten!!

1. Jur:
    24 augustus 2020
    Leuk verag. Weet je wel zeker dat het Bodensee is? :-)